top of page
Tea Table Ceremony

Thee Ceremonies - Cha Dao 茶道

Ervaar de genezende kwaliteiten van Levende Thee

Hoe een Thee Ceremonie eruit ziet

Gaiwan.jpg

Theeceremonies zijn een van de uitingen van mijn levenswerk. Een veilige ruimte creëren waar je helemaal jezelf kunt zijn, dieper in contact kunt komen met je essentie en je eigen bron. Waar je kunt ontspannen, je geest komt tot stilte, waardoor het gemakkelijker wordt om de wijsheid die altijd om ons heen is te horen. De natuur praat altijd tegen ons en Thee helpt ons te begrijpen wat ze zegt.

Door onszelf en de natuur te observeren, kunnen we diepe wijsheid vinden die niet in woorden kan worden overgedragen. Met Levende Thee is het mogelijk om toegang te krijgen tot onze diepere lagen van bewustzijn.

Ik gebruik de term Levende Thee, omdat dit andere thee is dan de thee die je kent uit algemene theewinkels. Het komt van dezelfde plant, Camellia Sinensis, maar door de manier waarop het wordt verwerkt en behandeld, heeft thee uit algemene winkels zijn helende essentie verloren. Door deze manier van verwerken wordt veel schade aan de natuur en theebomen aangericht.

In mijn Cermonies drinken we alleen de puurste theesoorten, van zo hoog in de bergen dat er geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Ze worden met de hand geplukt door families van theeboeren die vele generaties oud zijn. Sommige van deze theebomen zijn zelfs zo oud als 2000 jaar. Ik kan je precies vertellen hoe deze Thee met zorg wordt verwerkt en waar het vandaan komt. U kunt er zeker van zijn dat de theebomen op de meest liefdevolle manier worden behandeld. Je kunt niet van Thee houden zonder ook van het bos te houden en zorg voor te dragen.

Het drinken van thee heeft veel aspecten. Er is de ervaring van onze zintuigen, de smaak en geur. En via een begeleide Ceremonie kunnen we toegang krijgen tot de spirituele lagen van Thee.

Iedere thee heeft een specifieke energie en effect. Er is thee met een heerlijke smaak, maar ook thee met een zeer voelbare maar subtiele energie. Ik zoek specifiek naar theeën met een speciaal lichaamsgevoel die je energie kan beïnvloeden.

Sommige thee kan gemakkelijker toegang bieden tot diepere staten van meditatie, Qi (levenskracht) stroom activeren, het hart openen, creativiteit stimuleren, angst kalmeren en eindeloos meer. Het is belangrijk om te begrijpen dat dit niet komt door de chemische verbindingen van Thee.

De chemische verbindingen van thee zorgen voor een kalm maar alert gevoel van helderheid. Daarnaast zijn er, afhankelijk van het soort thee, oneindig veel verschillende energieën die thee ons kan laten ervaren. Ik leg dit vaak uit als dat dit afhangt van de persoonlijkheid van Thee boom.

Het blad is de uitdrukking van de relatie van de boom met zijn omgeving.

Het is gemakkelijk om het buitengewone in het buitengewone te zien. In Thee Ceremonies oefenen we om het buitengewone in het gewone te zien. We hebben niets nodig om het buitengewone te ervaren, het is er altijd, in de meest eenvoudige dingen.

De algemene energieën van verschillende soorten thee:

Zwarte thee draagt ​​de verwarmende moederliefde.

Groene thee brengt de energie van de jeugd.

Witte thee draagt ​​de rust van een slapende baby.

Oolong Tea bevordert de Qi-stroom en nodigt je uit

naar binnen te keren.

Puer Tea draagt ​​de wijsheid van een oude wijze man

met een lange geschiedenis.

*Deze beschrijvingen zijn bedoeld om een ​​idee te geven van hoe theesoorten verschillen.

In werkelijkheid verschilt iedere Thee en zijn er miljoenen verschillende smaken en

lichaamsgevoelens.

Tijdens een Theeceremonie gaan we op reis in je binnenwereld en komen we in diep contact met onszelf. Samen drinken we ceremoniële Thee van de hoogste puurste kwaliteit, Thee die ook door monniken gedronken wordt.

Thee is heel toegankelijk voor iedereen, iedereen kan het drinken. Het wordt vaak vergeleken met andere plantenmedicijnen zoals Ayahuaska en Cacao ceremonies, ook al is Thee anders dan deze plantenmedicijnen. Om deze reden zou ik je willen vragen om deze ideeën los te laten, alles wat je weet over thee los te laten en je te laten verrassen door Levende Thee te ervaren als leraar, vriend, medicijn, helper, als plezier of als een genezend hulpmiddel.

 

In 1,5 - 2 uur drinken we Thee door meerdere (9-15) infusies. Door deze infusies zal ik je begeleiden om toegang te krijgen tot de verschillende lagen die je in Thee kunt ervaren. Ik zal vertellen over de oorsprong van de Thee die we drinken, en welke verwerking en reis het heeft doorgemaakt om zichzelf nu te openbaren en weer tot leven te komen voor jou, in je kopje.

Ik zal de Gong Fu-methode gebruiken om de best mogelijke Thee voor je te maken. Bij deze zetmethode gebruiken we een grote hoeveelheid Theebladeren en korte zettijden om de meeste smaak en de beste kwaliteit uit de Thee te halen.

Ik zal verhalen delen die je nog nooit eerder hebt gehoord, die je zullen helpen om Thee meer te waarderen en de diepte en buitengewone wereld van Levende Thee te ontdekken.

We gebruiken onze zintuigen, smaak, geur en observeren wat de thee doet met ons lichaam en ons energiesysteem.

In privé Thee Ceremonies zal ik Traditionele Chinese Geneeskunde gebruiken om te bepalen welke thee en elementen je nodig hebt om dieper in balans te komen, gebaseerd op de 5 elementen.

Vergeet alles wat je weet over thee en stap in de magische en helende wereld van levende thee als medicijn.

Ervaar een Privé of Groeps Thee Ceremonie

Ik ben beschikbaar voor privé theeceremonies en intieme groepstheeceremonies.

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie via mijn e-mailadres hieronder of gebruik het contactformulier.

Location:

Breda, the Netherlands

Email:

bottom of page